Partner uitgelicht | Design Express

Vectorworks: van schets tot real time rendering

Vectorworks is de beste tekensoftware voor de tuinontwerper. Dankzij de 2D- en 3D-mogelijkheden van dit populaire CAD-pakket win je elke opdracht. Presentatietekeningen en visualisaties, beplantings- en matenplannen en berekeningen van hoeveelheden maak je allemaal in één programma. Bovendien ontwerp je met Vectorworks tegelijk in 2D en 3D. Zo teken je alles maar één keer en bespaar je tijd.


© Andre Höfling Gartenbau

Vlot ontwerpen met het plant- en verhardingsgereedschap

Vectorworks heeft een ingebouwde plantendatabase die gekoppeld is aan een flexibel plantgereedschap. Teken plantvakken, hagen en solitaire planten. Bepaal zelf het aantal per vierkante meter. De beschrijvingen en kenmerken van de gebruikte planten en de bestellijsten worden door Vectorworks automatisch uit de tekening gehaald.


© Design Express

Met het verhardingsgereedschap teken je elke verharding in 2D en 3D, van terras tot grindpad met opsluitband. Een verharding kan zich aanpassen aan het 3D-terrein. Of omgekeerd: laat het terrein aansluiten op de verharding. De relevante calculatie-informatie wordt getoond in de ingebouwde rekenbladen.


© Vectorworks, Inc.

Overtuig elke klant

Met Augmented Reality, Virtual Reality en 3D-panorama’s overtuig je je klant in een handomdraai. Kies voor fotorealisme of voor een illustratieve stijl en publiceer de presentaties als gedetailleerde panorama’s van het project. Deel de link met je klant en laat hem of haar van panorama naar panorama navigeren. Of kies voor Virtual Reality en exporteer het 3D-model naar een webpagina.


Rendering in Vectorworks © Marc Wiltgen

Visualiseren met Lumion

Voor de meest veeleisende professional is er een live sync met Lumion. Omdat Lumion rendert op de grafische kaart heb je een overtuigend beeld in seconden, en een animatie in minuten. Dankzij de live sync open je het Vectorworks-ontwerp rechtstreeks in Lumion. Verandert er iets in Vectorworks, dan zie je die wijziging meteen in Lumion. Ook de bibliotheken van Vectorworks en Lumion werken mooi tezamen. Gebruik de 3D-objecten uit Vectorworks en vul ze aan met vaste planten, heesters en bomen uit Lumion. Beide bibliotheken bevatten duizenden objecten van hoge kwaliteit en prachtige realistische materialen. Daarmee bouw je in een zeer korte tijd de context die je project nodig heeft. Vectorworks en Lumion brengen je ontwerp tot leven!


Glass House Landscapes © Lumion

Probeer de winnende combinatie van Vectorworks en Lumion zelf uit en ontdek alle voordelen voor jouw ontwerpwerk. Lees meer over de Lumion live sync op vectorworks.nl, download de demoversie of vraag een demonstratie aan.

Overig nieuws


Partner uitgelicht | Design Express

Vectorworks Landschap: de enige CAD-oplossing die je nodig hebt. Bij Des...

Partner uitgelicht | MASCOT® Workwear

WERKKLEDING VOOR HOVENIERS Een outfit van MASCOT® WORKWEAR zorgt ervoor d...

Partner uitgelicht | Royal Grass

Hello Happiness Sinds 2003 pionier in de kunstgras markt In 2003 waren w...

Partner uitgelicht | BIOnyx

Langer genieten van je composiet & polymeer tuinmaterialen! Mooie, s...