Partner uitgelicht | Design Express

Combineer ontwerp, presentatie en technische tekeningen in Vectorworks Landschap

Vectorworks is het beste 3D-programma voor tuinarchitectuur en stedenbouw. 2D leid je rechtstreeks van het 3D-ontwerp af. Presentatietekeningen en visualisaties, beplantings- en matenplannen en berekeningen van hoeveelheden maak je allemaal in één programma.


Herinrichting Molenstraat Zundert © [delacourt][vanbeek]


GESPECIALISEERDE FUNCTIES

Vectorworks combineert de stevige basis van een CAD-programma met vakspecifieke tools zoals een plant- en bomengereedschap, een flexibele tool voor verhardingen en krachtige rekenbladen.

Plantendatabase en plantgereedschap

Vectorworks heeft een uitgebreide plantendatabase, gekoppeld aan een plantgereedschap. Daarmee teken je niet alleen snel beplanting, je hebt ook de volledige controle over hun 2D- en 3D-weergave – inclusief details als transparantie of slagschaduw. De beschrijvingen en kenmerken van de gebruikte planten en de bestellijsten worden door Vectorworks automatisch uit de tekening gehaald.


The Hilton Foundation © Van Atta Associates


Tool voor verhardingen

Teken terrassen en paden met uitsparingen, boordstenen en afschot. Een verharding kan zich aanpassen aan het 3D-terrein. Of omgekeerd: laat het terrein aansluiten op de verharding. Met één object controleer je technisch en grafisch 2D en 3D. De relevante calculatie-informatie wordt getoond in de ingebouwde rekenbladen.

Bereken hoeveelheden

Alles wat je tekent, kan Vectorworks voor je samenvatten in een rekenblad. Met functies en formules bereken je nuttige gegevens voor het ontwerp, zoals het volume van gebouwen, de oppervlakteverhouding tussen open en bebouwd, het aantal parkeerplaatsen per oppervlak, of het grondverzet in een terreinmodel. Wijzig je de tekening, dan worden de resultaten in het rekenblad mee aangepast. Zo ken je altijd alle oppervlaktes, lengtes, volumes en aantallen. Deze informatie exporteer je probleemloos naar externe calculatiepakketten.


© Marc Wiltgen

VERBLUFFENDE VISUALISATIES

Vectorworks is technisch en grafisch sterk, in 2D én 3D. Het is de ideale software voor verbluffende presentaties en de perfecte partner voor wedstrijden. Met Virtual Reality en fotorealistische panorama’s overtuig je elke opdrachtgever.

Een persoonlijke grafische stijl

Zowel in 2D als 3D biedt Vectorworks alles om jouw stijl te kunnen realiseren. Teken met strakke of handgeschetste lijnen in 2D. Stapel verschillende half-transparante texturen op elkaar voor een organische indruk. Kies voor een geschilderde visualisatie, of ga voor het andere uiterste met fotorealisme. Met Vectorworks kan het allemaal.

Stilstaande beelden en 3D-panorama’s

Renders kun je opslaan als stilstaande beelden, animaties of 360°-panorama’s. Koppel panorama’s aan elkaar voor een volledige projectindruk. Plaats de camera, kies de kwaliteit, en Vectorworks rekent het panoramische beeld voor je uit. Koppel de panorama’s aan elkaar, en deel de ervaring met de klant.


Visualisatie met Lumion © Lumion


AR & VR
Met Virtual Reality wandelt de klant zelf door een model. Een simpele webbrowser volstaat, maar hij of zij kan het ontwerp ook bekijken met een VR-headset voor een meer interactieve ervaring. Met Augmented Reality bekijk je de bestaande situatie met de camera van een telefoon of tablet, en plaatst Vectorworks het ontwerp er interactief over.

Synchroniseer met Lumion

Lumion betekent minder wachttijd bij het renderen en meer tijd om te ontwerpen. Lumion geeft de controle terug aan architecten, interieurontwerpers en landschapsarchitecten. Dankzij een ‘live sync’ open je het Vectorworks-ontwerp rechtstreeks in Lumion. Verandert er iets in Vectorworks, dan zie je die wijziging meteen in Lumion. Met de uitgebreide plantenbibliotheek plaats je snel veel bomen – ideaal voor houtwallen of grote singels. Omdat Lumion rendert op de grafische kaart heb je een overtuigend beeld in seconden, en een animatie in minuten.


Visualisatie met Lumion | ontwerp: Schminke Haus © Hans Scharoun

Overig nieuws


Partner uitgelicht | Design Express

Vectorworks Landschap: de enige CAD-oplossing die je nodig hebt. Bij Des...

Partner uitgelicht | MASCOT® Workwear

WERKKLEDING VOOR HOVENIERS Een outfit van MASCOT® WORKWEAR zorgt ervoor d...

Partner uitgelicht | Royal Grass

Hello Happiness Sinds 2003 pionier in de kunstgras markt In 2003 waren w...

Partner uitgelicht | BIOnyx

Langer genieten van je composiet & polymeer tuinmaterialen! Mooie, s...