Partner uitgelicht | Vande Moortel

Zwemvijver omringd door straatbakstenen als schakel tussen tuin en landschap

Deze parel is gelegen in een woonomgeving met landelijk karakter. De gerenoveerde woning heeft een landschapstuin met oppervlakte van 1 ha en omvat o.a. een boomgaard, bloemenweiden en uitzicht op het idyllische achterliggende landschap. Om van dit landschap te genieten werden verschillende terrassen (eet-, zit-, en ligterras) rondom de zwemvijver aangelegd. Ook vanuit de woning is er zicht op de zwemvijver waarin het landschap letterlijk weerspiegeld wordt. Hierdoor ontstaat een harmonieus gevoel met de omgeving.

Zwemvijver centraal

De grote, lange zwemvijver van 12m is ook het uitgangspunt van het tuinontwerp. Ook het hoogteverschil van ruim 60 cm naar de achterliggende landschapstuin speelde mee in het concept. Dit hoogteverschil werd opgevangen door een monumentale keermuur in kleiklinkers. “Ik adviseer mijn klanten om te werken met degelijke materialen die later nog steeds hun charme behouden. Daarom werk ik vaak met natuurlijke materialen zoals kleiklinkers. Ik ben vooral fan van de kleiklinkers van Vande Moortel omdat zij subtiele nuances hebben”, aldus Stefaan Willems. Via verschillende ritmische openingen in de keermuur stroomt het water van de zwemvijver als kleine watervalletjes in het lager gelegen filtergedeelte.

Kleiklinkers met natuurlijke patine

De SeptimA Kastanje kleiklinkers matchen perfect binnen het geheel omwille van hun mooie natuurlijke kleur en patine. Ze verzachten ook de looplijnen tussen de verschillende terrassen en hebben een bindend karakter. De combinatie met oude blauwe hardsteen en hardhout versterkt de harmonie. De finishing touch vertaalt zich in de zorgvuldige selectie van beplanting die zowel bijdraagt aan sfeer en gezelligheid als het bewaren van de oorspronkelijke natuurlijke uitstraling van de tuin. Zo werden rondom de woning heesters geplant die tijdens het voorjaar geurend bloeien. Verderop in de tuin werden natuurlijke heesters toegepast zoals (navragen Stefaan). De  zwemvijver wordt omringd door wintergroene grassen en bloemen.

Opdrachtgever: Fam. Westen
Architect: Green Architects (Stefaan Willems)
Aannemer: Pedro Verstraeten
Kleiklinkers: Kastanje
Verwerking: Wildverband, keerwand in dunbedmortel

Overig nieuws


Partner uitgelicht | Royal Grass

Hello Happiness Sinds 2003 pionier in de kunstgras markt In 2003 waren w...

Partner uitgelicht | BIOnyx

Langer genieten van je composiet & polymeer tuinmaterialen! Mooie, s...

Partner uitgelicht | Welvaere

Buitenkoken op houtvuur Welvaere heeft 4 verschillende houtgestookte bu...

Partner uitgelicht | Starline

De Starline Urban Active Line is met haar compacte afmetingen het perfecte ...