Partner uitgelicht | Tablazz

Een vloer met een bijzondere geschiedenis
Hout dat de industriële revolutie heeft doorstaan. Hout dat duizenden kilometers heeft gereisd. Wat ooit een whiskeyvat of vissersboot was, is nu een authentieke vloer of wand die elk interieur naar een hoger niveau brengt. Met een Oerplank van Tablazz haalt u niet alleen een blikvanger in huis, maar ook een stuk historie.

Een tweede leven
De Oerplank collectie bestaat uit een 20-tal unieke varianten recuperatiehout met elk hun eigen verhaal. Hergebruikt hout van bijvoorbeeld oude whiskyvaten of oude vissersboten verwerkt tot een strakke vloer of wand met een ongeëvenaarde authentieke uitstraling. Wist u dat onze Oerplanken soms wel 450 jaar oud zijn en een heuse wereldreis hebben gemaakt? Ze zijn klaar voor de volgende bladzijde in hun lange geschiedenis. Het achterliggende cradle-to-cradle principe past dan ook helemaal binnen een bewuste en duurzame levensstijl.

Eerlijk geproduceerd
Het oude hout wordt wereldwijd verzameld en in Azië op ecologisch verantwoorde wijze verwerkt. De fabriek werkt volgens het groene LEED-certificeringssysteem. Dit betekent dat onze producten geschikt zijn voor de bouw van duurzame gebouwen. De toplaag van een Oerplankvloer bestaat uit historisch hout. De drager is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout (multiplex), omdat wij als geen ander begrijpen dat hout lang voort moet blijven bestaan.

Strenge selectie
Het unieke van onze vloeren en wanden is dat elke plank anders is. Dat vraagt om het nodige maatwerk.  Wanneer het hout in de werkplaats arriveert, vindt een strenge selectie van de balken en planken plaats. Plank na plank. Balk na balk. Wat is de status van het hout? Is het stevig genoeg? Hoe lang kan het nog mee? Waar nodig vindt reparatie plaats. Daarna worden de houten balken en planken zorgvuldig gezaagd tot zeer exclusieve en uitzonderlijke (vl)oerplanken.

Perfecte imperfectie
Vloeren van Oerplank zijn nagenoeg perfect dankzij hun imperfecte karakter. We omarmen de ruwe details die zijn ontstaan door de tand des tijds. Kleine scheuren, verkleuringen of oneffenheden: deze details geven de vloer en uw woning een unieke uitstraling. Vloeren van Oerplank zijn al eeuwenoud, daar spijkeren we graag nog een lange tijd aan vast!

Overig nieuws


Partner uitgelicht | Design Express

Vectorworks Landschap: de enige CAD-oplossing die je nodig hebt. Bij Des...

Partner uitgelicht | MASCOT® Workwear

WERKKLEDING VOOR HOVENIERS Een outfit van MASCOT® WORKWEAR zorgt ervoor d...

Partner uitgelicht | Royal Grass

Hello Happiness Sinds 2003 pionier in de kunstgras markt In 2003 waren w...

Partner uitgelicht | BIOnyx

Langer genieten van je composiet & polymeer tuinmaterialen! Mooie, s...