Partner uitgelicht | MASCOT® WORKWEAR

Het voorjaar komt eraan, dat betekent kou in de ochtend, maar warmte zodra de zon door komt.

Wil je de optimale bescherming in alle weers- en werkomstandigheden? Kies dan de juiste kleding volgens de laagjesmethode, van onder- tot bovenkleding. Door het gebruik van laagjes i.p.v. een dikke winterjas kun je de warmte beter reguleren. Goede kleding is kleding die past bij je inspanningsniveau en omgeving. Bij MASCOT vind je een grote selectie T-shirts, truien en jassen die gemaakt zijn om te combineren volgens de laagjesmethode.

MASCOT raadt u aan om tot drie te tellen als u zich aankleedt voor uw werkdag: 1) Zorg dat u droog blijft 2) Zorg dat u warm blijft 3) Bescherm u tegen het weer.

Laag 1 – Een vochtregulerende laag
Als eerste trekt u een laag aan die vooral vochtafdrijvend is, zodat u het niet koud krijgt door het vocht dat uw lichaam afgeeft. Dat bereikt u het beste met een materiaal van polyester in combinatie met elastische vezels, zodat u volledige bewegingsvrijheid hebt. MASCOT biedt producten die strak op het lichaam zitten, goed rekbaar zijn en veel bewegingsvrijheid bieden. De producten zijn vochtafdrijvend, drogen snel en zijn antibacterieel behandeld om luchtjes te voorkomen. Zodoende krijgt u een goede en aangename regulering van de lichaamstemperatuur, zelfs in warme werkomgevingen en wanneer u fysiek actief bent.
Zie producten

Laag 2 – Een warme en isolerende laag
In overgangsperiodes zijn twee lagen vaak voldoende: een vochtafdrijvende en een isolerende laag. De isolerende laag kan heel goed bestaan uit een combinatie van verschillende producten. De isolerende laag moet de warmte vasthouden, terwijl vocht moet kunnen worden afgevoerd. Laag 2 moet u warm houden in koude omgevingen zonder u in uw bewegingsvrijheid te belemmeren. Producten met CLIMASCOT®-voering zijn een voor de hand liggende keuze als tussenlaag. CLIMASCOT® Lightweight Insulation is een zeer ademende voering met een hoog isolerend vermogen. Tegelijkertijd heeft de voering een laag gewicht en volume, waardoor deze u tijdens de werkdag niet in de weg zit.
Zie producten 

Laag 3 – Een laag om u te beschermen tegen weer en wind
De buitenste laag moet vooral wind- en waterdicht zijn om u te beschermen tegen de weersomstandigheden. Maar vergeet het ademend vermogen niet. Een hoog ademend vermogen is belangrijk om de warmte te kunnen vasthouden. Als vocht niet weg kan, wordt u nat en vervolgens koud. In het assortiment van MASCOT vindt u een grote selectie jacks die ademend, winddicht en waterdicht of waterafstotend zijn. Of de buitenste laag waterdicht of waterafstotend moet zijn, is afhankelijk van de omgeving. Het verschil zit in de naden en of die getapet zijn of niet. Bij een waterafstotende jas bestaat het risico dat het water door de naden binnendringt.
Zie producten 

Combineer de lagen afhankelijk van de omgevingstemperatuur en uw fysieke activiteitsniveau.

Meer informatie over MASCOT® WORKWEAR? Kijk op mascot.nl

 

 

 

Overig nieuws


Partner uitgelicht | Design Express

Vectorworks Landschap: de enige CAD-oplossing die je nodig hebt. Bij Des...

Partner uitgelicht | MASCOT® Workwear

WERKKLEDING VOOR HOVENIERS Een outfit van MASCOT® WORKWEAR zorgt ervoor d...

Partner uitgelicht | Royal Grass

Hello Happiness Sinds 2003 pionier in de kunstgras markt In 2003 waren w...

Partner uitgelicht | BIOnyx

Langer genieten van je composiet & polymeer tuinmaterialen! Mooie, s...