Partner uitgelicht | Luxcom

Glasvezel versterkt composiet.

Een muur die eruit ziet als gestukt maar alle voordelen heeft van een polyester gedragen materiaal. Luxcom ontwikkelde jaren lang een glasvezel versterkt polymeer composiet met een natuurlijke uitstraling.

De unieke aspecten van Luxcom producten zijn:

  • Oersterk
  • Licht van gewicht
  • Vormvrij (tot lengtes van 24 meter, zowel recht als gebogen)
  • Volledig onderhoudsvrij (Alleen reinigen)
  • 100% Weersbestendig
  • Technische ondersteuning voor de meester in de tuin
  • Maatwerk is de standaard

 

Deze combinatie zorgt voor een zeer hoogwaardig product en behoort het traditioneel stuken in de tuin tot het verleden.

Luxcom is gespecialiseerd in het vervaardigen van pre-fab tuinproducten zoals muren, meubilair, waterelementen en zelfs overkappingen.

Zo ook dit project, een mooie combinatie van aantal meester in de tuin. In een moderne nieuwbouw wijk in het zuiden van het land, ontstond bij een klant van Bindels tuinen de vraag of de stijl van de woning door getrokken kon worden in de overkapping in de tuin en op deze manier een luxe en exclusief buitenverblijf te creëren.

Door krachten te bundelen met ieder zijn specialiteit kunnen dit soort overkappingen (afhankelijk van de grootte) binnen 1 á 2 dagen compleet geïnstalleerd worden. Door gebruik te maken van het Luxcom systeem was het mogelijk zonder zware fundering de wanden en het dak gemakkelijk te plaatsen. Alle voorbereidingen (verlichting en HWA) werden al getroffen in de fabriek. Op deze manier kan de focus van de hovenier blijven liggen bij het aanleggen van de tuin en wordt de doorlooptijd van project aanzienlijk terug gebracht, wat prettig is voor hovenier en particulier.

Het composiet gedeelte is volledig constructief en zorgt voor een uitstraling die nog nooit ergens eerder is getoond. De boeiboord loopt naadloos over in het plafond én dak. Zo kan er ook zonder het gebruik van zware stalen liggers overhangende delen of doorkijken gemaakt worden wat resulteert in een ruimtelijk en speels effect. Door het gebruik van de doorkijken blijft er een verbinding met de tuin en de overkapping.

Dit alles zorgt voor een strak geheel wat in combinatie met natuurlijke materialen zoals de dubbele rombus profielen een echte eye-cather oplevert in de tuin.

Foto’s van de complete aangegroeide tuin met overkapping kunt u in het voorjaar vinden op www.luxcom.nl of houd onze Instagram in de gaten.

Bij Luxcom gaan we graag in gesprek onder het genot van bak koffie naar alle mogelijkheden en wensen van u en de klant, wij dagen u uit om iets te ontwerpen wat wij niet kunnen maken.

Meesters in maatwerk composiet:

Composiet – Luxcom
Hovenier – Bindels tuinen
Ontwerp – Roy Bindels
Houtbouw – Sfeervol buitenleven

Overig nieuws


Partner uitgelicht | Royal Grass

Hello Happiness Sinds 2003 pionier in de kunstgras markt In 2003 waren w...

Partner uitgelicht | BIOnyx

Langer genieten van je composiet & polymeer tuinmaterialen! Mooie, s...

Partner uitgelicht | Welvaere

Buitenkoken op houtvuur Welvaere heeft 4 verschillende houtgestookte bu...

Partner uitgelicht | Starline

De Starline Urban Active Line is met haar compacte afmetingen het perfecte ...