Partner uitgelicht | Info Groen

HelixCAD neemt hovenier werk uit handen

Naast presentatie van mooie ontwerpen ook technische uitvoeringstekeningen en calculatie.

Het tekenprogramma HelixCAD is zo’n 25 jaar geleden ontwikkeld voor hoveniers. Omdat hoveniers over het algemeen honderdduizend dingen te doen hebben is het belangrijk dat een tekenprogramma hen werk uit handen neemt. Met HelixCAD kun je mooie presentaties maken. In 2D, in 3D en ook een animatie waarbij je je door de tuin kunt bewegen, is mogelijk. Het is een compleet product.

Copyright © infigo-frank / van der Haar Hoveniers

HelixCAD bevat standaard vele bibliotheken met bomen, planten, heggen, bestrating, meubilair en verlichting. Het is ook mogelijk om hier een eigen draai aan geven door de symbolen zelf van grootte, vorm en kleur aan te passen en in een nieuwe bibliotheek zetten.

Is een voorstel eenmaal goedgekeurd door de klant, dan kan de hovenier met slechts enkele handelingen het definitieve ontwerp omzetten naar de maatvoeringstekening. Het uitzetten van het fysieke project wordt hierdoor een stuk eenvoudiger.

Software en hardware
Infogroen heeft de software-eisen voor HelixCAD zo mainstream mogelijk gehouden. HelixCAD 3.0 werkt op elke machine met Windows 10/11. En voor de 3D versie is een betere videokaart (3-4 GB) meestal al voldoende.

Diverse koppelingen
Infogroen is ook bekend van de Visionprogramma’s zoals GroenVision en GROEN-Kenmerken. In GroenVision staat een bibliotheek met talloze planten. Middels een zoekfunctie kan in deze bibliotheek worden gezocht naar de best passende beplanting en kunnen foto’s uit deze database worden ingelezen in het ontwerp. Bovendien kan eenvoudig worden berekend hoeveel planten er nodig zijn voor een bepaald beplantingsvak en wat de kosten hiervan zijn. Ook voor het maken van de begroting/offerte kan eenvoudig de benodigde hoeveelheden uit te voeren werkzaamheden uit HelixCAD in GroenVision worden berekend.

Kadastermodule
HelixCAD 3.0 kan worden uitgerust met een kadastermodule. Hiermee haalt de gebruiker, de tekenaar, online kadastrale informatie op schaal binnen waardoor hij direct aan de slag kan met het ontwerp.

Copyright © infigo-frank / van der Haar Hoveniers

Daarnaast is HelixCAD eenvoudig te koppelen aan digitale landmeetapparatuur. Dit betekent dat digitale inmetingen eenvoudig geïmporteerd kunnen worden in HelixCAD. En dat in HelixCAD gemaakte maatvoeringen probleemloos geëxporteerd kunnen worden naar de digitale apparatuur voor het uitzetten van het project. Dit bespaart de gebruiker zowel bij het ontwerpen als in de
uitvoering veel tijd.

Copyright © infigo-frank / van der Haar Hoveniers

Overig nieuws


Partner uitgelicht | Design Express

Vectorworks Landschap: de enige CAD-oplossing die je nodig hebt. Bij Des...

Partner uitgelicht | MASCOT® Workwear

WERKKLEDING VOOR HOVENIERS Een outfit van MASCOT® WORKWEAR zorgt ervoor d...

Partner uitgelicht | Royal Grass

Hello Happiness Sinds 2003 pionier in de kunstgras markt In 2003 waren w...

Partner uitgelicht | BIOnyx

Langer genieten van je composiet & polymeer tuinmaterialen! Mooie, s...