Partner uitgelicht | Ecostyle

Een succesvolle aanplant van een haag mét sterke wortels
Vaak zijn problemen in tuinen terug te brengen naar een slechte bodemstructuur. Hierdoor kunnen planten voedingsstoffen niet goed opnemen, is de lucht- en waterhuishouding niet in orde, groeit de grasmat niet dicht of sterven de planten zelfs af. Ook kunnen hierdoor eerder gebreksverschijnselen of ziekten ontstaan. Daarom is het erg belangrijk om bij de aanleg van een haag de bodemstructuur te verbeteren met organische bodemverbeteraars zoals Terra-Actif en Terra-Fertiel. Hierdoor worden inboet en andere problemen voorkomen.

Voldoende voedingsstoffen
Voor een succesvolle aanplant heb je naast de juiste Ph, een goede bodemstructuur en vocht ook voldoende voedingsstoffen nodig. Goed uitgestoelde wortels zijn beter in staat voedingstoffen op te nemen uit de bodem. In combinatie met de juiste schimmels en bacteriën wordt de opneembaarheid van voedingsstoffen vergroot.  Myco-Haag is speciaal ontwikkeld voor bemesting van alle soorten hagen. De toegevoegde specifieke Mycorrhizae schimmels zorgen, door samen te werken, voor een groter bereik van het wortelstelsel, een betere voedingsopname en sterke planten. Uniek is de toegevoegde bodemschimmel; essentieel voor een gezonde groei van de haag. De haag wordt sterk, mooi en dicht. Bij nieuwe hagen is het uitvalspercentage hierdoor nihil. Ideaal dus bij aanplant!

Organische bodemverbeteraars
Terra-Actif is een hoogwaardige bodemverbeteraar met micro-organismen bestaande uit compost van loofboomschors, en gecomposteerde naaldhoutschors en kokosvezels. De toegevoegde kokosvezels zorgen voor een luchtig en los product. Hierdoor wordt extra zuurstof en vocht vastgehouden in de bodem. Door Terra-Actif aan de bodem toe te voegen, verbetert de bodemstructuur en daarmee ook de lucht- en waterhuishouding.

Terra-Fertiel kan met recht een bodemactivator genoemd worden. Het bevat een groot aantal micro-organismen in de vorm van schimmels, bacteriën en gisten. Terra-Fertiel is tevens verrijkt met zeewier, kalk en kleimineralen. Terra-Fertiel stimuleert en activeert zo het bodemleven, waardoor belangrijke bodemprocessen zoals omzetting van organische stof en natuurlijke structuurverbetering optimaal verlopen.

Terra-Fertiel kan worden gebruikt bij structuurproblemen als gevolg van bijvoorbeeld vastgereden grond, eenzijdig bodemleven, langdurig onder water staan of veelvuldig gebruik van kunstmest.

Lucht in de bodem onmisbaar
Prik een paar keer per jaar met de greep of hooivork gaten rondom hagen en heesters. Zo voorziet u de wortels van zuurstof. Het bodemleven kan zo makkelijker verspreiden in de verschillende lagen grond en de drainage zal verbeteren. Kleine moeite, groot plezier!

Overig nieuws


Partner uitgelicht | Design Express

Vectorworks Landschap: de enige CAD-oplossing die je nodig hebt. Bij Des...

Partner uitgelicht | MASCOT® Workwear

WERKKLEDING VOOR HOVENIERS Een outfit van MASCOT® WORKWEAR zorgt ervoor d...

Partner uitgelicht | Royal Grass

Hello Happiness Sinds 2003 pionier in de kunstgras markt In 2003 waren w...

Partner uitgelicht | BIOnyx

Langer genieten van je composiet & polymeer tuinmaterialen! Mooie, s...