Partner uitgelicht | Design Express

VECTORWORKS 2023: DE VOORNAAMSTE NIEUWIGHEDEN VOOR TUIN- EN LANDSCHAPSARCHITECTEN

Vectorworks is een krachtige, flexibele en bijzonder intuïtieve ontwerpsoftware die de verbeelding van een ontwerper één-op-één omzet in prachtige designs. In tegenstelling tot andere software, ondersteunt Vectorworks zo het complete creatieve proces, gaande van 2D-tekeningen tot 3D-modellering en volledig geïntegreerde BIM.

Bij Design Express zijn we ervan overtuigd dat ontwerpers vooral nood hebben aan ontwerpgerichte software die het zware werk voor hen doet, zo kunnen zij zich focussen op de creatieve kant van het ontwerp. Om die reden blijft Vectorworks jaar na jaar sterk inzetten op prestatieverbeteringen die het ontwerpproces versnellen en architecten en hoveniers meer tijd geven om te ontwerpen. Want is het niet dat wat een architect vooral wil doen?

FOCUS OP GEBRUIKERSERVARING

Eind vorig jaar, op 25 oktober om precies te zijn, werd de gelokaliseerde versie van Vectorworks 2023 gelanceerd. Een versie die barst van prestatieverbeteringen waardoor ontwerpers voortaan nog sneller en efficiënter werken. Met het nieuwe startscherm is het bijvoorbeeld eenvoudiger dan ooit om Vectorworks-hulp te krijgen. Je vindt er in één oogopslag alle informatie over nieuwigheden, opleidingen en trainingsvoorbeelden.

Nieuw startscherm © Vectorworks Inc.

De Shaded Rendermethode (voorheen OpenGL) ondersteunt nu ook omgevingsverlichting, gloed, reflecties en een onbeperkt aantal verlichtingsobjecten. Op die manier krijgen ontwerpers inzicht ineen project terwijl ze ontwerpen. Snedevensters worden met de nieuwe technologie tot zes keer sneller bijgewerkt op de achtergrond, zo kunnen gebruikers op hetzelfde moment aan andere taken werken.

Nieuwigheden voor tuin en landschap Daarnaast bevat Vectorworks 2023 ook tal van vakspecifieke nieuwigheden. Zo vereenvoudigt Vectorworks Landschap 2023 bijvoorbeeld de integratie van BIM in de workflow, wordt er voor complexe nivelleringsprojecten makkelijker rekening gehouden met de afwateringseisen en is er een betere controle over de contour van verhardingen.

Gereedschap voor gemengde hagen © Design Express

Met het nieuwe gereedschap voor gemengde hagen modelleer je eenvoudig hagen, zelfs met gemengde bladsoorten. Ze zijn voortaan zowel in 2D als in 3D nog makkelijker aan te brengen op je terreinmodel, je bepaalt de hoeveelheden en je kan ze visualiseren als volgroeide haag. Ook samenwerken aan bestanden wordt nog eenvoudiger met de GIS- en georeferenties vanVectorworks. Sluit je een referentiedocument in bij een hoofddocument, dan worden de GIS- instellingen automatisch aangepast aan die van het hoofddocument.

Laubwerk Plant-objecten © Design Express

Tenslotte kunnen tuin- en landschapsarchitecten voortaan ook Laubwerk Plant-objecten integreren in hun projecten. Dit geeft niet alleen de mogelijkheid om nog mooiere visualisaties te creëren, maar je houdt zo ook de bestandsgrootte onder controle. De nieuwe, uitgebreide 3D plantenbibliotheek biedt een breed gamma aan opties zoals detailniveaus, seizoensveranderingen en groottes.

Wil je nog meer weten over Vectorworks Landschap of ervaar je de nieuwigheden graag zelf? Contacteer ons via sales.nl@designexpress.eu of op 0182 756 660 en wij helpen je op weg!

Overig nieuws


Partner uitgelicht | Design Express

VECTORWORKS 2023: DE VOORNAAMSTE NIEUWIGHEDEN VOOR TUIN- EN LANDSCHAPSARCHI...

Partner uitgelicht | Mascot workwear

Onze partner Mascot Workwear lanceert op de bouwbeurs de nieuwe Customized ...

Partner uitgelicht | Dutch Luxury Garden Concepts

Bij Dutch Luxury Garden Concepts creëren we luxe mobiele wellness units en...

Partner uitgelicht | RUBI

Eerste tegelsnijder Het begon ooit heel simpel met de allereerste tegels...