Partner uitgelicht | Design Express

Tim Rengelink startte vorig jaar, midden in de Covid-19 pandemie, TIM Exclusive Gardens op. Hij vertelt hier over zijn keuze voor een bedrijf gespecialiseerd in luxe tuinen en dakterassen en vooral over zijn keuze voor Vectorworks in combinatie met Lumion. Voordat hij TIM Exclusive Gardens opstartte in maart 2020, had hij zich al verdiept in de software die hij wilde gebruiken. “De combinatie Vectorworks en Lumion was voor mij een logische keuze. Kwalitatief, effectief en snel.” De opstartfase van zijn bedrijf gebruikte hij om zichzelf onder te dompelen in de wereld van Vectorworks en Lumion en een duidelijke positionering te nemen in de markt. “Het was op Meesters in de Tuin dat ik op de stand van Design Express helemaal overtuigd werd van de software”, aldus Tim.

© TIM Exclusive Gardens B.V.

“Tijdens de beurs Meesters in de Tuin werd ik helemaal overtuigd van de capaciteiten en het vlot ontwerpen van Vectorworks in combinatie met de snelle renders en de prachtige 3D-voorstellingen van Lumion.” Toen de beslissing eenmaal genomen was, ging Tim oefenen, oefenen en oefenen. “Ik had nog geen ervaring met tekenen in Vectorworks, ik werkte voordien met een andere software, maar wist wel zeker dat ik een ander pakket nodig had om luxetuinen te ontwerpen en te visualiseren voor mijn klanten. De keuze voor Vectorworks was snel gemaakt.”

© TIM Exclusive Gardens B.V.

“De combinatie Vectorworks – Lumion werkt perfect en geeft prachtige resultaten” De hulp van Design Express-medewerkers is voor Tim van groot belang. “Vectorworks is relatief nieuw voor mij en met de hulp van Design Express-medewerkers blijf ik mijn workflow constant verbeteren. Ik weet dat als ik met een urgent probleem zit, ik altijd bij iemand van support terecht kan.”

© TIM Exclusive Gardens B.V

Een 3D-beeld tonen geeft een enorme meerwaarde
Al vrij vroeg in het proces toont Tim zijn klanten een 3D-beeld van hun luxetuin of dakterras. “Dat ik mijn klanten snel een 3D-visualisatie van hun tuin kan laten zien, is een enorme meerwaarde. Zij worden meegenomen in het ontwerp en kunnen betere en snellere beslissingen nemen.” Tim is terecht tevreden met de beslissing die hij vorig jaar nam. “Door TIM Exclusive Gardens op te richten, haal ik opnieuw energie uit mijn job. En ik begeleid mensen in het proces naar het realiseren van hun droomtuin.” Combineer Lumion met Vectorworks, bouw in geen tijd de context die jouw project nodig heeft en breng je ontwerp tot leven! Probeer de software zelf uit en ontdek alle voordelen voor je ontwerpwerk op designexpress.eu

Overig nieuws


Partner uitgelicht | Design Express

VECTORWORKS 2023: DE VOORNAAMSTE NIEUWIGHEDEN VOOR TUIN- EN LANDSCHAPSARCHI...

Partner uitgelicht | Mascot workwear

Onze partner Mascot Workwear lanceert op de bouwbeurs de nieuwe Customized ...

Partner uitgelicht | Dutch Luxury Garden Concepts

Bij Dutch Luxury Garden Concepts creëren we luxe mobiele wellness units en...

Partner uitgelicht | RUBI

Eerste tegelsnijder Het begon ooit heel simpel met de allereerste tegels...