Become-IT

Maak kennis met Suite MKB. Alles-in-één online bedrijfssoftware voor hoveniers die werkt onder je eigen domeinnaam.
Naar website
Al ruim 20 jaar ontwikkelt en verkoopt Become-IT eigen bedrijfssoftware. Onder de naam Suite MKB helpen zij MKB-bedrijven met de automatisering van hun bedrijfsprocessen. De laatste jaren is het bedrijf met succes actief geworden in de hoveniersbranche. Van facturen tot urenregistratie en van orders tot planning: met de bedrijfssoftware van Become-IT kan het allemaal. Quote: Leo Kodde, oprichter en eigenaar van Become-IT: “We draaien al jaren mee en helpen hoveniers met advies op maat op het gebied van digitalisering. Wij spreken de taal.” De klant gebruikt de software onder zijn of haar eigen domeinnaam. Hierdoor is het altijd en overal beschikbaar voor binnendienst (backoffice), buitendienst (app), klanten (klantenportaal) en potentiële klanten (website en webshop). Door deze unieke aanpak in de markt voelt de software als eigen en dat geeft herkenning en vertrouwen bij alle gebruikers. Kodde: “Heel belangrijk voor het segment waar wij ons op richten.” Het basispakket voor hoveniers is gericht op orderverwerking, planning en facturatie. Hierbij kunnen hoveniersbedrijven gebruik maken van het klantenportaal en de app. Het hele pakket is uit te breiden met functies waar het bedrijf behoefte aan heeft. Met calculaties maak je makkelijk en snel offertes. Ga je als hovenier bijvoorbeeld een terras aanleggen? Dan geef je in hoeveel vierkante meter het is en de software rekent door wat de materiaalbehoefte, planning, kosten en opbrengsten zijn. Zo maak je consistent en snel offertes binnen je organisatie. Een andere belangrijke functionaliteit is de planning. Met een centrale planning bespaar je veel tijd. De planning is driedelig: allereerst plan je medewerkers in, waardoor je inzicht hebt in capaciteit. Deze planning is ook meteen de urenregistratie, waardoor je een beeld hebt van alle gewerkte uren, overuren en verlof. Tot slot kunnen de gewerkte uren worden gefactureerd bij regieklussen. De driedelige planning is de essentie van het systeem. Naast planning is het orderproces essentieel. Alle geschreven materialen, uren en machines komen op de order. De order wordt vervolgens een factuur. Heb je andere specifieke wensen? Ook dat is geen probleem. Denk aan projectadministratie, aanbetalingen, vooraf betalen, een iDEAL-betaallink en een koppeling naar de boekhouding. Er is veel mogelijk, het pakket is heel flexibel. Omdat Become-IT het gehele product in eigen huis ontwikkelt, zijn ze in staat snelle service te leveren. “De ene helft van het bedrijf houdt zich bezig met softwareontwikkeling, de andere helft geeft demo’s, richt het pakket in bij klanten en geeft ondersteuning. Wij vinden het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn voor onze klanten. We zijn een klein bedrijf, waardoor we persoonlijke support kunnen leveren. Als een klant belt, weten we wie het is en kijken we meteen mee. En dat wordt beloond: recentelijk voegden we de honderdste hovenier toe aan ons klantenbestand. Een mooie mijlpaal!”

Nieuw: Plantenmodule Suite MKB

Sinds 2022 beschikt Suite MKB over de plantgegevens van ruim 9 duizend planten en 14 duizend foto’s. De plantenbank bevat veel informatie over beste standplaats, snoeiadvies en bloeiperiode. Handig voor het maken van een ontwerp, een offerte, en ook voor tuinonderhoud.

De hovenier heeft zo alles bij de hand in één programma. Zij kunnen zoeken en filteren in de plantenbank en inspiratie opdoen in collecties. De plantenlijst met plantvakken kan gebruikt worden als sfeerimpressie bij de offerte en voor de integratie met inkoop en aanleg.

In de app is voor alle medewerkers de plant- en snoei-informatie beschikbaar en is er bij elke klant een lijstje met ‘Mijn planten’ zodat je exact weet welke planten in de tuin staan.

De stand op het Meesters in de Tuin-event ‘22 zal volledig in het teken staan van deze innovatie.

NEEM CONTACT OP

Middelerf 12b, 3851 SP Ermelo
0341-470068