Partner uitgelicht | Zeno Products – Zeno Green Divider

Verticaal groen. Een echte trend. Zeno heeft een combinatie gezocht in een van de bestsellers van Zeno, de Zeno Garden Divider, en een al jaren wereldwijd verkocht plantentray systeem. Allebei een proven concept! Zeno maakt de Zeno Garden Dividers op maat en kan dus het maatverschil oplossen wat met de vaste maatvoering van de substraatbakken niet opgelost kan worden. Een prachtige combinatie tussen groen en een houtopslag.

Irrigatie en plantentrays

In het verticaal tuinieren bestaan enkele bezwaren, zoals uitdroging, te weinig substraat en moeilijkonderhoud. Het toegepaste plantentray systeem heeft de volgende voordelen:

– Veel substraat per tray. Ongeveer 10 ltr per 3 planten
– Individuele irrigatie waardoor uitdroging tot het verleden behoort
– Druppelslangen met filter, drukverlager en aansluitmogelijkheid op het Gardena systeem
– Irrigatie als plug &play systeem of als bulk verkrijgbaar
– Makkelijk stapelbaar
– Stabiel
– Demonteerbaar om planten en/of substraat te vervang

Maatvoering en maatwerk

De standaard plantentrays hebben een breedte van 640mm en hoogte van 190mm. In combinatie met een bekende Zeno Garden Divider zetting van 100_20_15mm is de standaard breedte met volledig groen 800mm voor 1 tray. Daarbij opgeteld met een veelvoud van 640mm geeft dat een optimale volledig groene wand. Indien de maatvoering daarvan afwijkt is het mogelijk een extra stijl in te passen zodat er een ruimte ontstaat voor een houtopslag.

Dubbel groen?

De Zeno Green Divider kenmerkt zich door een combinatie van de Zeno Garden Divider en het plantentray systeem. De standaarddiepte van de Zeno Garden Divider maakt het mogelijk om zowel aan de voorkant als de achterkant het plantentray systeem te plaatsen. De rijen worden aan elkaar verbonden zodat het extra stabiel geplaatst kan worden.

Zeno Green Divider als scheidingswand onder de veranda?

Veel groen zal onder een veranda te weinig licht krijgen. De Zeno Green Divider maakt het mogelijk om aan de veranda kant het uiterlijk van een Zeno Garden Divider te geven en aan de buitenkant een Zeno Green Divider. Een optimale mix van beide producten.

Verlichting

Op de foto is de Zeno Green Divider uitgelicht met de Gartn Licht spot waarvoor Zeno Products agent is. Eenvoudig met een plug & play klicksysteem IP67 spots aansluiten. Eenvoudigweg de standaard spies tussen de plantentrays of hout steken.

Zeno Green Wall, kruiden tuin?

In tegenstelling tot de Zeno Green Divider die als echte Zeno Garden Divider toegepast kan worden is de Zeno Green Wall speciaal ontworpen om tegen een wand te plaatsen. Met een diepte van 190 mm neemt de Zeno Green Wall dan ook erg weinig ruimte in. Als verticale kruidentuin of moestuin kunt u de uitvoering helemaal afstemmen op uw gebruik. Een ‘verticale”tuin op het balkon is dan geen enkele belemmering meer.

Indoor- Outdoor

De beide uitvoeringen kunnen in- en outdoor worden toegepast. Er is wel een aandachtspunt voor de indoorvariant. Deze wordt in deze toepassing, net zoals een Zeno Green Wall opgehangen aan een wand, aan de onderzijde waterdicht uitgevoerd. Outdoor op de vast ondergrond heeft de Zeno Green Wall en Zeno Green Divider gaten om overtollig ‘slag’ regenwater  af te voeren. tevens is het mogelijk een waterbassin toe te voegen. Vraag naar de mogelijkheden.

Geen Roest?

Zoals alle Cor-Ten A producten van Zeno die niet hittebestendig hoeven te zijn kunnen in elke RAL kleur gepoedercoat worden.

Op  Zeno verticaal tuinieren vindt u meer informatie. Mocht u vragen hebben dan hoor ik dat graag. Voor prijsaanvragen en offertes klikt u hier.

Overig nieuws


Partner uitgelicht | Vectorworks

Landschapsontwerp met Vectorworks: slimme terreinobjecten in een intellige...

Partner uitgelicht | Ecolan

Realisatie zwemvijver met organisch filtergedeelte In samen werking met...

Partner uitgelicht | Hout & Living

Project: Eikenhouten bijgebouw // ALL IN ONE Het zijn de details die het...

Partner uitgelicht | Renson

Optimaal buitencomfort op elk dakterras of aan ieder penthouse Wind beste...