Partner uitgelicht | Vectorworks

Combineer ontwerp, presentatie en technische tekeningen in Vectorworks Landschap
Vectorworks is het beste 3D-programma voor tuinarchitectuur en stedenbouw. 2D leid je rechtstreeks van het 3D-ontwerp af. Presentatietekeningen en visualisaties, beplantings- en matenplannen en berekeningen van hoeveelheden maak je allemaal in één programma.


Herinrichting Molenstraat Zundert © [delacourt][vanbeek]

GESPECIALISEERDE FUNCTIES
Vectorworks combineert de stevige basis van een CAD-programma met vakspecifieke tools zoals een plant- en bomengereedschap, een flexibele tool voor verhardingen en krachtige rekenbladen.

Plantendatabase en plantgereedschap
Vectorworks heeft een uitgebreide plantendatabase, gekoppeld aan een plantgereedschap. Daarmee teken je niet alleen snel beplanting, je hebt ook de volledige controle over hun 2D- en 3D-weergave – inclusief details als transparantie of slagschaduw. De beschrijvingen en kenmerken van de gebruikte planten en de bestellijsten worden door Vectorworks automatisch uit de tekening gehaald.


The Hilton Foundation © Van Atta Associates

Tool voor verhardingen
Teken terrassen en paden met uitsparingen, boordstenen en afschot. Een verharding kan zich aanpassen aan het 3D-terrein. Of omgekeerd: laat het terrein aansluiten op de verharding. Met één object controleer je technisch en grafisch 2D en 3D. De relevante calculatie-informatie wordt getoond in de ingebouwde rekenbladen.

Bereken hoeveelheden
Alles wat je tekent, kan Vectorworks voor je samenvatten in een rekenblad. Met functies en formules bereken je nuttige gegevens voor het ontwerp, zoals het volume van gebouwen, de oppervlakteverhouding tussen open en bebouwd, het aantal parkeerplaatsen per oppervlak, of het grondverzet in een terreinmodel. Wijzig je de tekening, dan worden de resultaten in het rekenblad mee aangepast. Zo ken je altijd alle oppervlakes, lengtes, volumes en aantallen. Deze informatie exporteer je probleemloos naar externe calculatiepakketten.


© Marc Wiltgen

VERBLUFFENDE VISUALISATIES
Vectorworks is technisch en grafisch sterk, in 2D én 3D. Het is de ideale software voor verbluffende presentaties en de perfecte partner voor wedstrijden. Met Virtual Reality en fotorealistische panorama’s overtuig je elke opdrachtgever.

Een persoonlijke grafische stijl
Zowel in 2D als 3D biedt Vectorworks alles om jouw stijl te kunnen realiseren. Teken met strakke of handgeschetste lijnen in 2D. Stapel verschillende half-transparante texturen op elkaar voor een organische indruk. Kies voor een geschilderde visualisatie, of ga voor het andere uiterste met fotorealisme. Met Vectorworks kan het allemaal.

Stilstaande beelden en 3D-panorama’s
Renders kun je opslaan als stilstaande beelden, animaties of 360°-panorama’s. Koppel panorama’s aan elkaar voor een volledige projectindruk. Plaats de camera, kies de kwaliteit, en Vectorworks rekent het panoramische beeld voor je uit. Koppel de panorama’s aan elkaar, en deel de ervaring met de klant.


Visualisatie met Lumion © Lumion

AR & VR
Met Virtual Reality wandelt de klant zelf door een model. Een simpele webbrowser volstaat, maar hij of zij kan het ontwerp ook bekijken met een VR-headset voor een meer interactieve ervaring. Met Augmented Reality bekijk je de bestaande situatie met de camera van een telefoon of tablet, en plaatst Vectorworks het ontwerp er interactief over.

Synchroniseer met Lumion
Lumion betekent minder wachttijd bij het renderen en meer tijd om te ontwerpen. Lumion geeft de controle terug aan architecten, interieurontwerpers en landschapsarchitecten. Dankzij een ‘live sync’ open je het Vectorworks-ontwerp rechtstreeks in Lumion. Verandert er iets in Vectorworks, dan zie je die wijziging meteen in Lumion. Met de uitgebreide plantenbibliotheek plaats je snel veel bomen – ideaal voor houtwallen of grote singels. Omdat Lumion rendert op de grafische kaart heb je een overtuigend beeld in seconden, en een animatie in minuten.


Visualisatie met Lumion | ontwerp: Schminke Haus © Hans Scharoun

Overig nieuws


Partner uitgelicht | TUUCI

TUUCI introduceert: de Equinox Cabana met ‘Automated Louvered Roof’ ...

Partner uitgelicht | ECOstyle

Tevreden klanten, daar gaat u voor. Om dit te realiseren is er als professi...

Partner uitgelicht | Hans Gorter Fotografie

Het tuinseizoen is in volle gang! Wat mij betreft althans. Ik ben geen hove...

Partner uitgelicht | BIOnyx | 100% biologische schoonmaakmiddelen

Langer genieten van je (hard)houten & composieten tuinmaterialen! Mo...