Partner uitgelicht | Ecolan

Bij Camping de Molenhof in Weerseloo is een recreatieve vijver gerealiseerd. Campinggasten kunnen hier spelen met water en zand, een survivalparcours over het water afleggen of met de kabelbaan over het water. Om deze “PlonsPlas” te realiseren is als kwalitatief hoogwaardige afdichting gekozen voor ECOLAN® EPDM vijverfolie.

Relatief gezien kent de winterstop maar een beperkt aantal werkbare dagen. Eén van de uitdagingen tijdens de realisatie van het project was dan ook de tijdsdruk waarin de werkzaamheden geklaard moesten worden. De totale omvang van het project bedraagt 4.000 m2 EPDM vijverfolie. De ze hoeveelheid is uitgeleverd in 4 op maat gemaakte EPDM membranen. Het grootste membraan had hierbij een oppervlakte van 1.600 m2.

Het grote voordeel van het werken met op maat gemaakte membranen is de eenvoudige en efficiënte verwerkingsmethode. Op locatie zijn er nauwelijks naadverbindingen te realiseren wat het risico op lekkages minimaliseert. Met behulp van een duidelijk legplan zijn alle membranen binnen 1 dag geplaatst en met elkaar verbonden doormiddel van een waterdichte naadverbindingen.

Om potentiële, externe schade te voorkomen is er op de EPDM vijverfolie een extra 300 grams beschermfolie aangebracht. Hierover is vervolgens 60 cm. schoon speelzand aangebracht.

Vanaf het moment dat het eerste contact is gelegd, is het project binnen drie weken gerealiseerd. Nadat de graafwerkzaamheden afgerond waren en constructie gereed was, heeft het team van specialisten het geheel opgemeten.

Als producent heeft ECOLAN® het productieproces geheel in eigen beheer. Hierdoor kunnen op maat gemaakte oplossingen in een kort tijdsbestek worden gerealiseerd en zijn de communicatielijnen kort.

Overig nieuws


Partner uitgelicht | Ecostyle

Bij ECOstyle Professional gaan we graag grondig te werk samen met u als pro...

Partner uitgelicht | Bera gravelfix

BERA Gravel Fix @ The New Otani Hotel - Tokyo (Japan) BERA duurzame prod...

Partner uitgelicht | Vectorworks

Vectorworks: van schets tot real time rendering Vectorworks is de be...

Kaartverkoop gestart!

6 september 2019 - Nog een paar weken en dan is het weer zover. Het inmidde...